Chef-solo bootstrap of chef-server error on tiny ec2 lucid64


#1

chef-solo bootstrap of chef-server error:

setup seemed fine after rerunning chef-solo -c /etc/chef/solo.rb -j
/etc/chef/solo.json

HTH


πόλλ’ οἶδ ἀλώπηξ, ἀλλ’ ἐχῖνος ἓν μέγα
[The fox knows many things, but the hedgehog knows one big thing.]
Archilochus, Greek poet (c. 680 BC – c. 645 BC)
http://hedgehogshiatus.com


#2

On Thu, Jun 23, 2011 at 11:03 AM, Hedge Hog hedgehogshiatus@gmail.com wrote:

chef-solo bootstrap of chef-server error:
https://gist.github.com/1041668

setup seemed fine after rerunning chef-solo -c /etc/chef/solo.rb -j
/etc/chef/solo.json

Forgot to add:

cookbooks[chef-client]=1.0.0
cookbooks[chef-server]=0.99.11

HTH


πόλλ’ οἶδ ἀλώπηξ, ἀλλ’ ἐχῖνος ἓν μέγα
[The fox knows many things, but the hedgehog knows one big thing.]
Archilochus, Greek poet (c. 680 BC – c. 645 BC)
http://hedgehogshiatus.com


πόλλ’ οἶδ ἀλώπηξ, ἀλλ’ ἐχῖνος ἓν μέγα
[The fox knows many things, but the hedgehog knows one big thing.]
Archilochus, Greek poet (c. 680 BC – c. 645 BC)
http://hedgehogshiatus.com


#3

2011/6/23 Hedge Hog hedgehogshiatus@gmail.com

On Thu, Jun 23, 2011 at 11:03 AM, Hedge Hog hedgehogshiatus@gmail.com
wrote:

chef-solo bootstrap of chef-server error:
https://gist.github.com/1041668

setup seemed fine after rerunning chef-solo -c /etc/chef/solo.rb -j
/etc/chef/solo.json

Hello,

Maybe a dumb question, but why do you need a “webui” enabled in a chef-solo
run ? This is what seems to cause the problem… I imagine you tried to
launch the webui manually, so if it works manually and doesn’t with a
chef-solo run, you might miss something (an environment variable, a valid
tty, whatever)

Jean-Baptiste


#4

On Thu, Jun 23, 2011 at 3:11 PM, Jean-Baptiste Barth
jeanbaptiste.barth@gmail.com wrote:

2011/6/23 Hedge Hog hedgehogshiatus@gmail.com

On Thu, Jun 23, 2011 at 11:03 AM, Hedge Hog hedgehogshiatus@gmail.com
wrote:

chef-solo bootstrap of chef-server error:
https://gist.github.com/1041668

setup seemed fine after rerunning chef-solo -c /etc/chef/solo.rb -j
/etc/chef/solo.json

Hello,
Maybe a dumb question, but why do you need a “webui” enabled in a chef-solo
run ?

I’m following the how to bootstrap a server:
http://wiki.opscode.com/display/chef/Bootstrap+Chef+RubyGems+Installation
It could have been an intermitant error I’m looking into that.

This is what seems to cause the problem… I imagine you tried to
launch the webui manually, so if it works manually and doesn’t with a
chef-solo run, you might miss something (an environment variable, a valid
tty, whatever)
Jean-Baptiste


πόλλ’ οἶδ ἀλώπηξ, ἀλλ’ ἐχῖνος ἓν μέγα
[The fox knows many things, but the hedgehog knows one big thing.]
Archilochus, Greek poet (c. 680 BC – c. 645 BC)
http://hedgehogshiatus.com