Re: Node Delete and User Delete


#1

Sorry, I should have included the log output in my initial post.

Here is the log entry that for a user delete attempt that results in a merb 404 error.

==> server-webui.log <==
merb : chef-server-webui : worker (port 4040) ~ Started request handling: Wed Oct 12 03:24:24 -0700 2011
merb : chef-server-webui : worker (port 4040) ~ No routes match the request: /users/testuser/delete - (Merb::ControllerExceptions::NotFound)
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/dispatch/router.rb:143:in route_for' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/dispatch/request.rb:137:infind_route!’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/dispatch/dispatcher.rb:50:in handle' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/dispatch/dispatcher.rb:29:inhandle’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/rack/application.rb:17:in call' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/rack/middleware/static.rb:28:incall’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rack-1.3.4/lib/rack/content_length.rb:14:in call' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/connection.rb:84:inpre_process’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/connection.rb:82:in catch' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/connection.rb:82:inpre_process’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/connection.rb:57:in process' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/connection.rb:42:inreceive_data’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/eventmachine-0.12.10/lib/eventmachine.rb:256:in run_machine' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/eventmachine-0.12.10/lib/eventmachine.rb:256:inrun’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/backends/base.rb:61:in start' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/thin-1.2.11/lib/thin/server.rb:159:instart’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/rack/adapter/thin.rb:30:in start_server' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/rack/adapter/abstract.rb:305:instart_at_port’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/rack/adapter/abstract.rb:138:in start' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/server.rb:174:inbootup’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/server.rb:159:in daemonize' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/server.rb:143:infork’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/server.rb:143:in daemonize' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core/server.rb:35:instart’
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/merb-core-1.1.3/lib/merb-core.rb:165:in start' /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/chef-server-webui-0.10.4/bin/chef-server-webui:71 /usr/sbin/chef-server-webui:19:inload’
/usr/sbin/chef-server-webui:19
merb : chef-server-webui : worker (port 4040) ~ Params: {}
merb : chef-server-webui : worker (port 4040) ~ {:dispatch_time=>0.001653, :action_time=>0.000816, :after_filters_time=>1.2e-05, :before_filters_time=>8.5e-05}
merb : chef-server-webui : worker (port 4040) ~

From: Ranjib Dey [mailto:ranjibd@thoughtworks.com]
Sent: Wednesday, October 12, 2011 10:10 AM
To: chef@lists.opscode.com
Subject: [chef] Re: RE: Re: Node Delete and User Delete

then you are an admin client. check the chef-server-log. /var/log/chef/server.log
On Wed, Oct 12, 2011 at 10:35 PM, Wade Peacock <Wade.Peacock@visioncritical.commailto:Wade.Peacock@visioncritical.com> wrote:
Logged in as “admin” via the webui.

From: Ranjib Dey [mailto:ranjibd@thoughtworks.commailto:ranjibd@thoughtworks.com]
Sent: Wednesday, October 12, 2011 10:04 AM
To: chef@lists.opscode.commailto:chef@lists.opscode.com
Subject: [chef] Re: Node Delete and User Delete

how you are deleting(knife or webui ) ? are you using an admin client?
On Wed, Oct 12, 2011 at 10:30 PM, Wade Peacock <Wade.Peacock@visioncritical.commailto:Wade.Peacock@visioncritical.com> wrote:
I’ve search the list archive and the web but I’ve not found anyone else that has mentioned this.

I’m testing chef 0.10.4 on Centos 5.
I’ve used both the rpm (chef-server) and the chef-solo bootstrap (to chef-server) methods.

I’ve found that I’m not able to delete nodes or users.
When I attempt to delete a node the webui simply cycles on itself.
When I attempt to delete a user I get a merb 404 error.

Is this a known bug?

Thanks,
Wade Peacock